joi, 11 decembrie 2014

Piept de porc cu fenicul si vin alb


Aceasta este o varianta excelenta in care putem gati pieptul de porc. Carnea iese frageda, suculenta si cu o aroma excelenta data de fenicul. Imi mai place pentru ca o pui in cuptor si cat se face, ai timp de un film.


Ingrediente:
1 kg piept de porc cu sorici
100 ml ulei de masline
20 g seminte de fenicul
10 g sare de mare
4 morcovi
3 pastarnaci
3 cepe rosii
2 capatani de usturoi
cimbru proaspat
70 g faina
1 sticla vin alb

Crestam cu ajutorul unui cutit soriciul de la pieptul de porc.


Pisam intr-un mojar semintele de fenicul si sarea. Frecam carnea de porc cu amestecul rezultat si cu uleiul de masline. O asezam apoi intr-o tava, pe un pat format din morcovii si pastarnacii taiati cuburi, ceapa taiata in 4, pe lung si usturoiul lasat in coaja. Printre legume punem si crengutele de cimbru.


Bagam totul la cuptor pentru 15 minute, la temperatura cea mai mare. Scopul este ca pielea sa se maroneasca frumos.


Cand au trecut cele 15 minute, scadem temperatura la 170 de grade, turnam trei sferturi din vin in tava si mai lasam carnea inca o ora in cuptor. Este gata atunci cand se desprinde foarte usor. Daca dupa 1 ora nu vi se pare ca este suficient de bine facuta, mai lasati-o in cuptor.
Transferam carnea pe un fund de lemn si o lasam sa se odihneasca. Intre timp pregatim un sos. Turnam intr-o sita legumele din tava si zeama ramasa. Zdrobim legumele cu o lingura de lemn de peretii sitei.


Transferam sosul in tigaie, adaugam faina si amestecam. Il lasam sa fiarba 1 minut si gata.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu