Daca sunteti fani pie, aceasta este o reteta pe care merita sa o incercati. Sosul este foarte cremos, cu o aroma subtila data de tarhon, iar aluatul perfect pentru inmuiat in el.
Ingrediente
Pentru sos:
350 ml vin alb
500 ml supa pui
500 ml smantana lichida
1 ceapa mare
1 legatura ceapa verde
1 legatura ceapa verde
o mana ciuperci porcini
1 legatura tarhon
1 lingurita faina
Pentru placinta:
un piept de pui dezosat
o mana ciuperci
150 g sunca afumata
500 ml supa pui
1 legatura tarhon
1 lingura unt
1 ou batut
aluat pentru placinta
Incepem sa pregatim sosul, pentru care calim usor ceapa in unt.
Punem smantana lichida peste sosul astfel obtinut si amestecam la foc mic pana cand se incorporeaza.
Pentru compozitia de pui, taiem pieptul bucatele mici si il fierbem apoi in supa de pui.
Alternativ, prajim usor ciupercile in putin unt, impreuna cu tarhonul.
Luam aluatul si il desfacem pe o suprafata de lucru. Este bine ca aluatul sa nu fie inmuiat de tot, ci un pic rece, pentru ca in felul acesta este mai usor de manevrat si nu riscam sa lucram cu o coca cleioasa si greu de asezat in forma.
De obicei intr-un pachet o sa gasim doua bucati de aluat. O despaturim pe prima si o asezam in forma, lasand marginile pe dinafara.
Cand pieptul de pui este fiert, il scurgem de supa si il punem in forma.
Adaugam si baconul si amestecam usor cu o lingura de lemn. Ungem apoi cu ou batut marginile de aluat.
Asezam deasupra cealalta foaie de aluat, indepartam excesul de pe margini si apoi unim intre ele cele doua foi de aluat, ruland marginea din tava peste cea cu forma de capac. Oul batut cu care am uns aluatul din tava va ajuta la lipire. In acest fel sigilam practic placinta si impiedicam compozitia sa dea pe afara in timpul coacerii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu