luni, 27 decembrie 2010

Cheesecake cu crema de lamaie



Un cheesecake atat de bun ca te lingi pe degete. Iar crema de lamaie il desavarseste.

Ingrediente:
Pentru blat:
200g biscuiti digestivi
60g unt, topit

Pentru umplutura:
500g crema de branza (Philadelphia este foarte buna)
3 oua mari
300g zahar
150g smantana
2 linguri zeama de lamaie

Pentru crema de lamaie:
6 linguri zeama de lamaie
1 ou mare
1 galbenus
75g zahar 
2 linguri de unt

1. Incepeti cu blatul, pentru care trebuie sa puneti biscuitii digestivi intr-o punga de plastic si sa ii sfaramati cu ajutorul sucitorului sau al pisalogului. Puteti sa faceti asta si cu ajutorul robotului de bucatarie, daca vi se pare mai simplu. Incingeti o tigaie si puneti untul in ea sa se topeasca. Aveti grija sa nu il ardeti. Puneti biscuitii peste unt si amestecati bine.


2. Turnati amestecul de biscuiti intr-o tava tapetata cu hartie de copt si presati bine cu mainile sau cu ajutorul unei spatule, pana cand amestecul se taseaza si observati ca este drept.


3. Pentru umplutura, amestecati branza si smantana cu mixerul circa 2 minute. Apoi turnati zaharul treptat, amestecand de fiecare data. Procedati la fel si cu ouale, pe care adaugati-le pe rand, amestecand la fel, dupa fiecare ou pus.

4. Turnati crema astfel obtinuta peste blatul de biscuiti. Nivelati cu ajutorul unui cutit sau scuturati putin tava pana cand se aseaza compozitia singura si puneti totul in cuptor, la 170 de grade, pentru aproximativ 40 de minute sau pana cand cheesecakeul capata o nuanta frumoasa aurie.


5. Intre timp pregatiti crema de lamaie. Puneti zeama de lamaie, oul, galbenusul si zaharul, intr-un bol si amestecanti incontinuu timp de 5 minute la bain-marie. Apoi adaugati untul si amestecati incontinuu inca 6, 7 minute pana cand crema se ingroasa si devine cam de consistenta unei budinci.

6. Scoateti cheesecakeul din cuptor si lasati-l sa se raceasca. Procedati la fel si cu crema, apoi intindeti-o deasupra prajiturii. Rezultatul este minunat.
Pofta buna!
























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu