luni, 2 aprilie 2012

Tocanita de somon


    Vineri Liviu si-a adus aminte ca a vazut la un moment dat reteta pentru o tocanita spaniola de somon in Good Food. Din pacate nu am gasit postul la ei pe site ca sa va pot da link, dar va povestesc ce si cum. Cert este ca merita incercata, pentru ca este o mancare plina de arome si foarte usoara. Noi am vrut sa punem si niste somon afumat in ea, dar nu am exagerat ca sa nu-i schimbe complet gustul.

Ingrediente:
4 fileuri de somon
o bucatica somon afumat
400 g rosii la conserva
400 g cartofi
2 linguri paprika afumata
2 ardei grasi galbeni
2 ardei grasi rosii
3 catei de usturoi
1 ceapa
cimbru uscat

Incalzim 2 linguri de ulei de masline intr-o tigaie mai mare si adaugam ceapa tocata marunt, ardeii feliati pe lung si cartofii taiati cubulete. Ii lasam in jur de 8 minute sa se caleasca si sa capete o culoare aurie frumoasa.


Cand s-au rumenit putin, punem in tigaie usturoiul feliat subtire, paprika, cimbrul si rosiile. Amestecam bine si lasam totul sa fiarba acoperit vreo 12-15 minute. Daca sosul scade prea mult, completam cu apa.


In cazul in care gasiti doua fileuri mari de somon, cum am patit noi, profitati de timpul asta ca sa le taiati pe jumatate.Si nu uitati sa curatati solzii..in cazul in care au.


Cand cartofii sunt aproape facuti, punem fileurile de somon deasupra, cu pielea in jos.


Lasam sa mai fiarba acoperit inca 10 minute sau pana cand somonul e facut.


Inainte sa sarim pe el, presaram deasupra patrunjel proaspat tocat si daca dorim, niste smantana.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu