luni, 2 aprilie 2012

Brownie cheesecake



Nu stiu daca exista ceva mai bun si mai cremos pe lumea asta decat cheesecakeul. Cand mai are si baza de brownie, deja lucrurile o iau razna.



Ingrediente
Pentru brownie:
200 g ciocolata neagra
200 g unt
250 g zahar
3 oua
110 g faina

Pentru crema de branza:

400 g crema de branza (eu am folosit Philadelphia)
150 g zahar
1 lingurita esenta vanilie
2 oua


Incepem cu baza de brownie pentru care topim ciocolata in bain-marie.
Punem untul si zaharul intr-un castron si amestecam cu mixerul pana cand obtinem o textura cremoasa.


Adaugam ouale in mixer, pe rand, avand grija sa nu amestecam foarte mult.


Turnam in ploaie faina, tot treptat si amestecand cu mixerul de fiecare data, pana cand se incorporeaza faina si compozitia devine pufoasa.


Adaugam treptat ciocolata topita si amestecam pana cand se omogenizeaza.


Compozitia se toarna apoi intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt, se niveleaza cu un cutit si se da deoparte.

Ne apucam acum de stratul de branza cremoasa. Punem intr-un vas branza cu zaharul si esenta de vanilie si amestecam cu mixerul pana cand se omogenizeaza si obtinem o textura pufoasa si cremoasa.

Adaugam ouale, pe rand, amestecand cu mixerul pana cand toate ingredientele sunt bine incorporate.


Crema astfel obtinuta se toarna peste blatul de brownie din tava, se niveleaza cu un cutit si se lasa in cuptor, la 170 grade, pentru 30, 40 minute sau pana cand cheesecake-ul capata o nuanta aurie frumoasa.

Il lasam sa se raceasca inainte sa-l scoatem din tava, macar 30 de minute.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu