luni, 14 februarie 2011

Supa crema de cartofi



   Nu vi se intampla uneori sa va ganditi ca vreti ceva bun de mancare, dar nu stiti ce e acel ceva? Si daca s-ar putea prepara si cat ai zice peste ar fi chiar perfect? Eu zic ca supa crema de cartofi se incadreaza cu succes ca solutie. Este foarte buna si usoara, cremoasa si fina si se prepara in 20 de minute.
Eu o sa postez acum o reteta simpla de supa crema de cartofi, dar daca va place, puteti incerca si variatiuni pe tema, adica de cartofi cu praz sau orice altceva va mai inspira.

Ingrediente:
600 g cartofi
1 ceapa
1 l supa de legume sau pui
150 ml lapte
150 ml smantana lichida
40 g unt
6 felii de bacon
sare
piper

Incepeti prin a cali in unt ceapa tocata marunt.


Dupa ce devine sticloasa, adaugati cartofii taiati cubulete si lasati-i cca. 2 minute, avand grija sa nu se prajeasca.


Turnati supa, condimentati cu sare si piper si aduceti totul la fiebere. Lasati supa la foc mediu pentru aproximativ 20 de minute.


Cand cartofii sunt fierti, luati supa de pe foc si turnati-o intr-un blender impreuna cu laptele si smantana lichida.


Inainte sa o serviti, puneti feliile de bacon intr-o tigaie si lasati-le la foc mic pana cand se fac crocante. Scoateti-le pe un servet de hartie pentru ca excesul de grasime sa se scurga. Rupeti-le bucati mai mici si presarati-le in bolul cu supa.
Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu