luni, 23 ianuarie 2012

Rulada din piept de vitel cu parmezan



 In ultima vreme am facut o pasiune pentru bucataria italiana si m-am decis sa incerc si alte lucruri in afara de celebrele lor paste. Cu toate ca nu sunt mare fan rulada, reteta asta mi s-a parut foarte, foarte buna. Nu este nici uscata, nici tare; dimpotriva este o rulada neasteptat de buna. Umplutura cu parmezan si patrunjel ii da o savoare deosebita, asa ca o recomand cu incredere.

Ingrediente:
1 kg piept vitel
80 g pesmet
80 g parmezan
2 oua
1 legatura patrunjel
1 catel usturoi
1 ceapa
1 morcov
1 telina
sare
piper


Spalam bine o bucata frumoasa de piept de vitel.


Tocam marunt patrunjelul si usturoiul si ii punem intr-o tigaie cu cele 80 g de unt. Lasam totul sa se inabuse putin.


Adaugam pesmetul si il amestecam cateva minute pana cand se incorporeaza bine. oprim focul.


Incorporam apoi, in aceeasi tigaie, parmezanul si ouale. Condimentam cu sare si piper si amestecam bine.


Incepem sa coasem bucata de carne cu ata alimentara, pe margini, in asa fel incat sa se formeze un fel de buzunar. Umplem buzunarul de carne cu compozitia de parmezan, avand grija sa nu o indesam prea tare ca sa nu riscam sa se umfle si sa plezneasca cusaturile. Dupa ce am terminat coasem bine si marginea de sus.


Invelim rulada astfel obtinuta in hartie de copt si o legam la capete cu ata alimentara.


Curatam morcovul, ceapa si telina (sau pastarnac) si le punem intregi intr-o oala cu apa. Dam totul la fiert si presaram putina sare. Punem apoi rulada in apa, avand grija sa nu rupem hartia (in contact cu apa se inmoaie foarte repede si riscam sa se rupa extrem de usor).


Lasam rulada sa fiarba acoperit cca. 1 ora si 30 de minute, la foc mic, verificand din cand in cand sa vedem daca nu a scazut foarte mult apa.
La final o scoatem cu grija din oala si o lasam sa se odihneasca 20 de minute. Apoi o feliem si o putem servi.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu