luni, 30 ianuarie 2012

Tocanita de porc cu bere si cartofi


Weekendul asta m-am decis sa inmultesc familia de ustensile kitchen cu un nou membru, pe care il pandesc de cateva saptamani bune..robotul Masterchef Gourmet de la Moulinex. A fost o afacere buna, pentru ca sunt tare incantata de el. Singurul lucru la care va sfatuiesc sa fiti atenti, in cazul in care va bate gandul sa-mi urmati exemplul este sa nu va lasati pacaliti de faptul ca in magazine, in cazul in care este expus pe raft, contine si masina de tocat carne. Nu este cazul. Pe cutia produsului scrie ca masina de tocat carne si storcatorul de fructe sunt disponibile numai la cerere, deci sa nu va asteptati sa le gasiti cand ajungeti acasa.
Chiar si asa, de mixer sunt foarte multumita. Am folosit si tocatorul de legume pentru tocanita din imagini...dar sa va dau reteta mai bine, ca nu ma platesc oamenii astia sa le fac reclama.



Ingrediente:
500-700 g carne slaba de porc
1 cutie bere blonda, nu foarte amaruie
5 cartofi mari
4 morcovi
1 ceapa
5,6 catei de usturoi
1 l supa de vita sau legume
3 linguri pasta tomate
1 lingura sos Worcestershire
1 lingura paprika
1 lingura unt
piper
sare


Punem o lingura de ulei de masline intr-o tigaie si calim carnea pe ambele parti, apoi o scoatem si o punem deoparte.


Tocam ceapa marunt si o calim putin in aceeasi tigaie, apoi adaugam usturoiul.
Il lasam sa se inabuse putin si turnam berea peste.


Amestecam bine si putem pune si supa, sosul Worchestershire, pasta de tomate, paprika, sarea si piperul. Si la final carnea.


Lasam sa fiarba acoperit cca. 1 ora si abia apoi adaugam si morcovii si cartofii taiati mai mari.


Mai lasam tocana sa fiarba inca 30 de minute si gata. Putem sa mancam. Cu paine proaspata si moale, mmm...





Pofta buna!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu