luni, 24 octombrie 2011

Lancashire goodiness cu rinichi de porc



Ingrediente:
1 kg carne de miel, gat si spate
4 rinichi, bine spalati si curatati
1 kg cartofi, taiati rondele
600 ml apa clocotita
4 cepe mari
1 lingura sos Worcestershire
1 lingura faina
2 crengute cimbru proaspat
4 foi de dafin
unt



Punem o bucata mai sanatoasa de unt intr-o tigaie si o lasam sa se topeasca, apoi adaugam carnea de miel spalata si taiata cubulete, cate 3, 4 bucati o data. O prajim bine pe ambele parti si apoi o punem deoparte, intr-o tava de cuptor.


O lasam sa se maroneasca  pe ambele parti si apoi o punem deoparte, intr-o tava de cuptor.


Procedam la fel si cu rinichii.


In sucurile lasate de carne calim ceapa tocata marunt cca 10 min. Daca este nevoie mai adaugam putin unt.


Punem apoi faina si amestecam bine ca sa nu se formeze cocoloase si sa nu o ardem, apoi turnam treptat apa. Punem si sosul Worcestershire, condimentam cu sare si piper si aducem la fierbere.Turnam sosul astfel obtinut peste carne.


Asezam deasupra crengutele de cimbru si foile de dafin si apoi incepem sa acoperim cu feliile de cartofi, astfel incat sa nu ramana nici o zona de carne descoperita.


Presaram pe deasupra cateva cubulete de unt, din loc in loc si dam totul la cuptor la 170 de grade, pentru cca 1 ora jumatate, 2, pana cand carnea este frageda.







Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu