luni, 21 martie 2011

Tocanita scotiana

  Probabil ca o sa gasiti multe variatiuni pe tema tocanita si de aici inainte pe blogul meu, dar asta pentru ca nu ma dezic de originile ardelenesti. La noi in Ardeal tocanitele nu prea lipsesc de la masa, asa ca sunt obisnuita cu mancarurile care au si sos.
  Reteta de acum este o mancare specifica scotienilor, o tocanita cu vita, morcov si pastarnac, la care am adaugat si cativa cartofi. Dureaza cam 4, 5 ore sa o pregatiti, dar merita tot efortul, unde mai pui ca ajunge sa hranesti o armata de posibili vizitatori.

Ingrediente:
1 kg carne de vita pentru tocana
1 ceapa
2 catei mari de usturoi
4 cartofi
4 morcovi
4 pastarnaci
2 linguri pasta de tomate
2 linguri faina
200 ml vin rosu
500 ml supa vita
1 lingura ulei masline
piper
sare


Tocam ceapa marunt si usturoiul feliute si le calim putin intr-o lingura de ulei de masline.


Taiem carnea cubulete si o dam prin faina.


O punem apoi in tigaie peste ceapa si usturoi si o lasam sa se patrunda putin pe ambele parti.


Taiem morcovii, cartofii si pastarnacul in cubulete mari si le adaugam in tigaie.


Punem si restul ingredientelor si aducem totul la fierbere.


Punem oala la cuptor la 150 de grade, pentru 4 ore sau pana cand carnea este patrunsa bine si legumele sunt fierte. Trebuie sa avem grija sa amestecam in tocana din cand in cand pentru ca faina in care tavalisem carnea sa nu faca sosul sa se lipeasca de oala.
Si dupa 4 ore de munca...


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu