miercuri, 13 aprilie 2011

Bundt cake cu lamaie




 Numele acestei prajituri pufoase vine de la tava in care aluatul este copt in forma de inel. Este extrem de simplu de facut, foarte pufoasa si aromata, plus ca se pot face orice variatiuni pe tema. Bundt cakeul cu ciocolata este absolut minunat si seamana cu un brownie. O combinatie la fel de buna poate sa fie cu mere si nuci pecan, cu lamaie, cu afina si coaja de lamaie, cu dovleac si glazura din crema de branza, cu ciocolata si glazura de cafea, cu morcov si crema de branza si pot continua la nesfarsit.

Varianta de aici este una cu lamaie si trebuie sa va spun ca atunci cand privirea consortului meu s-a intalnit cu pufosul, cremosul si absolut divinul bunt cake, a iesit macel. A mai apucat o felie doar colega mea Flori, celebra deja din povestea cu capsunile.

Ingrediente:
6 oua
230 g unt
380 g faina
500 g zahar
240 ml smantana
sucul proaspat de la 1 lamaie
1 lingurita praf de copt
1 lingurita sare

1. Compozitia este suficienta pentru doua tavi de bundt cake. Incepeti prin a amesteca intr-un bol faina, praful de copt si sarea si puneti-le deoparte.


2. Puneti untul si zaharul intr-un castron si amestecati-le cu mixerul pana cand obtineti o compozitie cremoasa si zaharul aproape se topeste.


3. Adaugati ouale, pe rand, amestecand bine de fiecare data pentru ca oul sa se incorporeze.


4. Turnati zeama de lamaie si amestecati pana cand se incorporeaza. Daca vreti ca bundt cakeul sa aiba un gust mai pronuntat de lamaie, puteti stoarce 2 lamai. Si in aceasta faza mai puteti adauga si o esenta de vanilie, daca vreti.


5. Continuati cu faina si smantana, din care puneti cate putin cu lingura, incepand si terminand cu faina. Amestecati bine de fiecare data.


6. Turnati aluatul astfel obtinut intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina, avand grija sa nivelati partea de sus cu o spatula.


7. Puneti tava in cuptorul preincalzit la 170 de grade, pentru 50 de minute sau pana cand prajitura capata o culoare aurie frumoasa. Puteti testa ca este coapta infingand o scobitoare. Daca iese curata, inseamna ca prajitura este coapta. 



3 comentarii:

  1. Asa e! Imi cer scuze, in mod oficial, in fata tuturor celor care vor citiacest post si nu vor putea vedea si o poza mai detaliata....da, sunt eu, consortul....
    Ideea mea ar fi sa mai faci unul...doar pentru poza....
    Consortul!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mda, normal, zise el care poate sa manance zece bundt cake-uri ca nu se pune nimic. Cred si eu ca mai vrei unul:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Salut,

    Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult - aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
    Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

    Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

    Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

    Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

    Toate cele bune,

    Vincent
    Petitchef

    RăspundețiȘtergere