marți, 20 septembrie 2011

Coq au vin


   Coq au vin nu este o mancare atat de greu de pregatit pe cat ar parea. Este suficient sa urmezi cativa pasi simpli, mai precis 8 si lucrurile nu mai sunt asa complicate. Varianta pe care am pregatit-o de data asta este a Marthei Stewart. Mi se pare mai simpla fata de cea clasica a Juliei Child. Nu am folosit insa ficat de pui in compozitie si am mai modificat cantitatile ingredientelor in functie de preferinta.

Ingrediente:
6, 8 pulpe de pui 
250 g bacon, taiat cuburi
750 ml vin rosu de buna calitate
2 linguri pasta de tomate
3 linguri de faina
10 catei de usturoi, feliati
1 ceapa, tocata fin
2 frunze dafin
2 linguri cimbru
40 ml coniac
12 cepe mici
ulei de masline
3500 g ciuperci
sare
piper


1.Puneti puiul intr-un vas, turnati vinul peste el, acoperiti-l si lasati-l la frigider peste noapte.
2. Scoateti puiul din vin, tamponati-l cu un servet de hartie si puneti-l pe o farfurie. Asezonati cu sare si piper si lasati-l deoparte.
3.Puneti cuburile de bacon intr-o oala rezistenta si la cuptor si gatiti-le cca 20 minute, pana cand se fac crocante. Scoateti-le pe o farfurie.
4.In grasimea lasata de bacon, gatiti pulpele de pui, cate 4 minute pe fiecare parte. Cel mai probabil o sa trebuiasca sa faceti asta in transe. Lasati puiul deoparte pe o farfurie.
5.Adaugati in oala ceapa tocata marunt si lasati-o sa se caleasca in jur de 2 minute. Apoi adaugati usturoiul. Amestecati si lasati-l in jur de 1 minut. Adaugati cepele mici si ciupercile, amestecati si lasati-le inca 3, 4 minute. Presarati faina peste, adaugati si pasta de tomate si amestecati. Turnati coniacul.
6.Puneti pulpele de pui si baconul inapoi in oala. Amestecati. Puneti cimbrul si foile de dafin. Turnati vinul si aduceti totul la fierbere.
7.Puneti capacul si transferati oala in cuptorul preincalzit la 160 de grade si lasati-o pentru 45-50 de minute.
8.Serviti cu piure de cartofi.
Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu