luni, 15 august 2011

Tarta cu crema dubla de ciocolata


     De parca nu m-as fi porcit in ultimul hal intr-o luna jumate de vacanta, toata saptamana trecuta am visat numai rauri ciocolata, mousseuri, dulce de leche...mmm...imi ploua in gura si acum. Nu stiu care este explicatia, dar am sfarsit prin a face o tarta cu strat dublu de cioco, cat sa-mi ajunga. Stiam oricum ca pe la noi o sa treaca si Mihai, mare iubitor de dulciuri si de orice inseamna ciocolata in vena si uite asa vor ramane doar firmiturile pe fundul tavii. Exact asa a si fost.                                                           

Ingrediente

Pentru aluat:
225 g faina
40 g zahar pudra
125 g unt, cubulete
2 galbenusuri
2 linguri apa rece

Pentru crema:
3 oua
1 lingura coaja rasa de portocala
160 ml smantana
165 g zahar
60 g ciocolata neagra, topita
2 linguri cacao
2 linguri coniac

Pentru crema 2:
140 g ciocolata neagra,taiata marunt
60 ml smanatana

Amestecam untul cu faina si zaharul pudra pana cand obtinem un amestecam sfaramicios.


Adaugam galbenusurile si apa rece si amestecam pana cand ingredientele se incorporeaza si obtinem un aluat moale.

Framantam putin aluatul si il intindem apoi pe o suprafata presarata cu faina.Il intidem apoi in tava de tarta,  il acoperim cu o folie si il lasam 30 de minute la frigider.

Cand au trecut cele 30 de minute, acoperim aluatul din tava cu o hartie de copt umpluta cu orez.


Introducem tava in cuptor si coacem 10 minute. Luam apoi hartia cu orez si mai coacem aluatul alte minute.

Intre timp pregatim crema. Amestecam intr-un bol ouale, coaja de portocala, smantana, zaharul, ciocolata, cacaua si lichiorul pana cand se omogenizeaza.


Turnam crema de ciocolata peste aluat si coacem 30 de minute, la 180 de grade.


Pentru stratul de crema de la suprafata, amestecam  intr-o oala, la foc mic, smatana si ciocolata, pana cand ciocolata se topeste si ingredientele se omogenizeaza.


Stratul extra de cioco se toarna peste tarta, cand aceasta s-a racit si se niveleaza frumos cu o spatula.


Se pune apoi tarta la frigider pana la servire.

Pofta buna!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu