marți, 13 martie 2012

Cherry crumble tart


In weekend mi-am dat seama ca prin congelatorul meu inca exista o punga mareee de cirese de care am uitat cu desavarsire. E adevarat ca nu sunt la fel de bune ca cele proaspete, dar asta nu trebuie sa te impiedice sa faci o prajitura cu ele. Cea mai rapida reteta care mi-a venit in minte a fost cea de cherry crumble tart. Tot trickul ei sunt dupa parerea mea firmiturile din unt amestecat cu faina si zahar care se presara pe deasupra. Au un gust fantastic si schimba complet textura prajiturii.

Ingrediente
Pentru aluat:
150 g faina 
1 varf de cutit praf de copt
100 g zahar
1 plic zahar vanilat
100 g unt moale
1 ou

Pentru umplutura:
1 kg cirese
100 g zahar
20 g malai

Pentru crumble:
150 g faina
100 g zahar
100 g unt
1 plic zahar vanilat

Pentru a face aluatul, amestecam faina cu praful de copt. Adaugam apoi zaharul, untul si oul si amestecam cu mixerul, intai la viteza mica, apoi la viteza superioara, pana cand ingredientele se incorporeaza si obtinem un aluat care se prinde de padele.

Ii dam o forma rotunda cu mainile si il punem la frigider intr-o folie de plastic pentru 20, 30 de minute.
Intre timp pregatim ciresele, pe care le spalam si le lasam intr-o sita, ca sa se scurga bine de apa. Punem zaharul peste ele, amestecam si le lasam deoparte.


Scoatem aluatul din frigider, taiem 2 treimi din el si intindem cu sucitorul bucata mai mare. O asezam apoi intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt, avand grija sa facem niste gauri cu furculita in aluat ca sa nu se umfle in timpul coacerii.


Il bagam la cuptor, la 180 de grade, pentru 12 minute.
Cat se coace aluatul, punem ciresele intr-o tigaie si le aducem usor la fierbere.


In timpul gatirii, ele isi vor lasa un suc. Dupa ce au dat un clocot, scoatem ciresele din tigaie si masuram exact 250 ml din sucul lasat de ele. Daca nu lasa atat de mult, completam cu apa.
Amestecam 4 linguri din cele 250 ml de suc de cirese cu cele 20 g de faina de porumb.


Dupa ce s-a incorporat malaiul, turnam totul peste restul de suc de cirese ramas in tigaie si aducem usor la fierbere. Adaugam apoi si ciresele, amestecam si oprim focul.

Scoatem aluatul din cuptor. El trebuie sa fie neted, nu umflat.


Tapetam marginile tavii cu restul de aluat ramas, apoi turnam compozitia de cirese.


Nu mai ramane decat sa pregatim "firmiturile" de unt, pentru care amestecam toate ingredientele cu un mixer, pana cand obtinem o textura faramicioasa.


Presaram totul pe deasupra ciresele si punem prajitura in cuptor pentru 40 de minute, la 180 de grade.



Ce-o sa iasa, o sa vedeti. Yummy!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu