miercuri, 18 ianuarie 2012

Prajitura cu mere


Ingrediente:
800 g mere
150 g faina 
50 g zahar
1,5 dl lapte
1 lamaie
2 oua
1 pachetel de drojdie
un pic de scortisoara


Amestecam cu mixerul ouale si zaharul pana cand obtinem o crema fina. Incorporam apoi putin cate putin faina si drojdia topita in laptele incalzit putin.

Separat curatam merele, indepartand cotorul si le feliem. Pentru ca feliile de mere sa nu se oxideze, le frecam cu putina lamaie.


Amestecam usor merele in compozitia cu faina, avand grija sa nu rupem feliile.


 Ungem cu unt o tava de prajitura si o tapetam cu hartie de copt. Presaram apoi putin pesmet.


Turnam compozitia in tava si dam totul la cuptor la 180 de grade, pentru cca. 40 de minute.


La final presaram zahar pudra.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu