miercuri, 6 aprilie 2011

Tarta cu crema de migdale si caise



  Este o tarta atat de buuunaaaa, dar atat de bunaaaa incat este imposibil sa nu-ti placa. Seamana foarte bine la gust cu frangipanul si are o aroma extraordinare de migdale. Am facut doua...nu a ramas nimic:))

Ingrediente:
100 g unt
100 g zahar pudra
25 g faina
2 oua
2 linguri esenta migdale
1 lingurita scortisoara
o punguta praf de migdale
un borcan compot de caise
un pachet aluat pentru tarte
fulgi de migdale

Amestecam untul cu zaharul pudra pana cand obtinem o consistenta cremoasa.


Adaugam faina si amestecam cu mixerul pana cand se incorporeaza.


Adaugam pe rand ouale si amestecam bine de fiecare data.


La sfarsit punem esenta de migdale, scortisoara si praful de migdale si amestecam bine.


Turnam compozitia intr-o tava pentru tarte, unsa in prealabil cu unt si tapetata cu aluat.


Punem apoi caisele scurse bine de sucul din borcan si le apasam usor cu degetul.


Punem totul la cuptor pentru aproximativ 25 de minute.


Presaram cu fulgi de migdale si asta e tot.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu