marți, 16 august 2011

Pui umplut la cuptor


      Cine observa ca puiul din aceasta poza are patru pulpe, nu doua, sa nu se gandeasca ca am inceput sa bag in oala ciudatenii ale naturii. Saracul pui nu este mutant, i-am adaugat eu doua picioare extra ca sa ajunga mancarea pentru toata lumea. Reteta este simpla si mancabila chiar si in zilele astea sufocant de calde.

Ingrediente:
un pui mai mare
50 g unt
100 g chorizo
100 g bucatele de paine
2 cepe, taiate marunt
o legatura cimbru proaspat
2 lamai
10 cartofi, taiati cubulete
300 ml supa de pui
unt extra, pentru uns puiul
sare de mare
piper


Calim ceapa si bucatile de chorizo in unt cca. 7 minute.


Luam tigaia de pe foc si adaugam painea, apoi lasam totul sa se raceasca putin.

Umplem puiul


il ungem cu unt si sare de mare, dupa care il asezam in tava. Asezam cartofii taiati cubulete pe langa el, lamaile taiate in 3, firele de cimbru si turnam jumatate din supa de pui in tava.

Bagam totul la cuptor cca. 1ora si jumatate, 2, verificand din cand in cand sa nu se arda. Daca mai este nevoie de supa, completam cu ce a ramas.




Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu