luni, 2 aprilie 2012

Pulled pork


    Revin si spun ca porcul este cea mai buna zburatoare, expresie preluata de la husband care este fan declarat. Cred ca i s-ar da peste cap tot chi-ul daca brusc s-ar trezi intr-o lume fara carnea suculenta, frageda si perfecta la fiecare imbucatura. Ce-i drept ca daca te mai si uiti la documentarele lui Anthony Bourdain, devotat si el aceleasi zburatori, sansele sa te opresti din salivat sunt nule.
Una peste alta, weekendul asta am incercat o reteta absolut magnifica, pe numele ei "pulled pork". In esenta este o halca mare de carne frecata bine cu tot felul de mirodenii si lasata la cuptor cel putin 4 ore. Varianta pe care am incercat-o eu este una din multele gasite la americani. Fiecare regiune are metoda ei unica si, sunt convinsa, delicioasa, asa ca posibilitatile sunt infinite. Unde mai pui ca exista si variatiuni pe tema de tipul pulled pork-ul italienilor, "porchetta", "carnitas" a mexicanilor sau


Ingrediente:
1.5-2 kg ceafa sau pulpa de porc
1 ceapa rosie mare, tocata
6 catei usturoi, zdrobiti
1 ardei iute verde, tocat
1 lingurita paprika afumata
1 lingurita sos Worchestershire
1 lingurita piper
1 lingura chimen
1 lingura sare
2 linguri zahar brun
3 linguri otet balsamic
2 linguri ulei de masline

Facem un maglavais din toate cele enumerate mai sus cu care frecam bine porcina si o lasam sa stea la marinat peste noapte.


A doua zi, punem toata marinata intr-un robot si o facem pasta.


Asezam porcul intr-un vas adanc de cuptor (sau tava daca nu avem alta solutie), turnam pasta peste el, completam cu o ceasca de apa, acoperim si il lasam la cuptor macar  4 ore. In tot timpul asta nu uitam de el, ci il verificam cam la juma' de ora sa vedem daca nu s-a uscat si il ungem cu maglavaisul din tava.
Cand carnea devine foarte foarte frageda si se desprinde cu multa usurinta, o scoatem de la cuptor si o facem fasiute cu ajutorul unei furculite. Indepartam excesul de grasime, apoi punem totul in tigaie si tavalim carnea bine prin sos.


Acum urmeaza partea fun, unde fiecare poate sa-si puna ce-i doreste sufletul: asamblarea burgerului. Eu am mers pe varianta felie de branza topita, ceapa si maio, dar puteti incerca cu salata coleslaw sau sa il lasati pur si simplu asa bun si minunat cum e.









Yummm!!!!


Am descoperit o varianta si mai buna!! Pulled pork cu varza nemteasca murata, calita. Genial!!



3 comentarii: