luni, 4 aprilie 2011

Cheesecake in miniatura


Stiu ca in poza nu arata senzational, dar sunt foarte bune. Pentru fanii cheesecake-urile pot sa spun cu mana pe inima ca imbinarea dintre crema de branza si cirese este fabuloasa. Sunt si foarte usor de facut, asa ca puteti sa le incercati oricand aveti o jumatate de ora libera. Reteta am gasit-o pe site-ul Good Food.

Ingrediente

Pentru baza:
100 g biscuiti digestivi
50 g praf de migdale
50 g unt

Pentru crema de branza:
300 g crema de branza
100 ml smantana
110 g zahar
1 lingura zeama de lamaie
1/2 lingurita extract de vanilie
1 ou


Pentru baza,  topim untul intr-o tigaie.


Punem biscuitii intr-un blender sau rasnita sau intr-o punga in care sa-i putem pisa apoi cu sucitorul. Ii adaugam apoi peste untul topit.
Procedam la fel si cu praful de migdale. Daca nu gasim sa cuparam, punem un pumn de migdale fara coaja in rasnita si gata.


Luam apoi cate o lingura din compozitia obtinuta si o punem intr-o tava de briose tapetata cu unt si hartie speciala. Presam cu degetele ca sa se taseze.



Punem tava la frigider cat preparam crema de branza, pentru ca baza sa se poata intari.

Pentru crema de branza, amestecam branza cu smantana si zaharul intr-un bol.


Amestecam cu mixerul pana cand obtinem o compozitie pufoasa. Adaugam apoi vanilia si zeama de lamaie si amestecam bine inca o data.


Punem apoi cate o lingura din crema de branza peste baza de biscuiti.


Adaugam apoi ciresele



si punem totul la cuptor, la 170 de grade, pentru cca. 30 de minute.


Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu