luni, 14 mai 2012

Clatite cu urda si marar


   Clatitele cu urda si marar sunt o specialitate de-a bunicii. De fapt, in ordinea desfasurarii lucrurilor, bunica prepara aluatul ca sa iasa placintele pufoase, moi si de grosime ideala, iar bunicu' se ocupa de prajit, sucit si rasucit. E un adevarat ritual si nu stiu cum fac, dar de fiecare data le iese perfect. In aproape fiecare duminica povestea se repeta si fix in perioada asta, umplutura preferata este urda amestecata cu zahar si marar.
Nu o sa va povestesc acum despre cum sa faceti clatita perfecta, pentru ca sigur, sigur fiecare are propria varianta incercata si rasincercata.
Asa ca o sa va povestesc despre umplutura. Amestecati niste urda proaspata, preferabil varianta mai cremoasa, mai untoasa cu marar proaspat tocat marunt, marunt si cu zahar dupa gust.


Umplem apoi clatitele, tot dupa gust si cam asta e tot.

Pofta buna!

Un comentariu:

  1. si care ii reteta defapt???sa amestecam urda cu marar nu trebuie retata???

    RăspundețiȘtergere