joi, 3 mai 2012

Mancare de limba cu masline


Rareori mi se intampla sa fac limba cu masline. De data asta a fost la cererea sotului, care a zarit in timp ce eram la cumparaturi o caserola cu limbi de porc. Am mai pus in cos si niste masline negre si a doua zi m-am apucat de treaba.

Ingrediente:
2,3 limbi de porc
1 ceapa mare
masline
bulion
3 foi de dafin
sare
piper

Fierbem limba intr-o oala cu apa pana cand carnea este moale. Scurgem apa de pe ea si o lasam sa se raceasca, dupa care o curatam bine de pielea de deasupra si o taiem felii nu foarte groase.


Tocam marunt o ceapa si o punem la calit in putin ulei de masline.


Cand devine sticloasa, o stingem cu putin bulion, adica suc de rosii pentru cine nu stie ce zic eu aici si cu putina apa. Adaugam limba taiata felii, o mana buna de masline negre, foile de dafin, sarea si piperul.


 O mai lasam sa fiarba acoperim cca 20, maxim 30 de minute, avand grija ca in timpul asta sosul sa nu scada prea mult si mancarea sa se lipeasca de fundul cratitei. Daca ne place cu sos mai mult, completam cu bulion si apa, daca nu, il lasam sa scada pana cand ne place.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu