marți, 22 februarie 2011

Supa gulas


Linistea partiei cand aluneci usor pe ea, scartatitul claparilor pe zapada, durerile enervant de placute ale muschilor dupa prea multe coborari si intr-un final supa gulas fierbinte si picanta cu care te-ai indopa pana nu ai mai reusi sa te ridici de pe banca. Cam asta imi spune mie supa gulas, mai ales ca cea mai buna pe care am mancat-o vreodata, am mancat-o pe partie in Austria. Si sunt extrem de fericita ca dupa mai multe incercari, comestibile, dar fara legatura cu acel gulas, mi-a iesit "the" reteta.
DELICIOUS! Atat de delicious, ca dupa doua mese, nu a mai ramas nimic.
   Aveti totusi in vedere ca trebuie sa fiti amatori de mancare picanta ca sa va placa supa gulas, pentru ca paprika este ingredientul cheie.

Ingrediente:
500 g carne de vita pentru tocana
2 cepe mari
2 cartofi mari
3 linguri pasta tomate
3 linguri paprika dulce
2 linguri ulei
2, 3 foi de dafin
1 lingura paprika iute
1 lingurita chimen
1 lingurita maghiran
1- 1,5 l supa de vita
piper


Prajim carnea, taiata cubulete mici, intr-o lingura de ulei.


O lasam pana cand capata o culoare maronie si se rumeneste bine, nu ca in poza mea, unde inca nu este gata. Scurgem apoi uleiul din tigaie si lasam carnea pe un prosop de hartie.


Punem o alta lingura de ulei in tigaie si prajim timp de 1 minut bobitele de chimen.


Adaugam apoi ceapa tocata marunt si o lasam pana devine sticloasa.


Punem carnea peste ceapa si chimen si mai lasam totul la foc mic pentru 2 minute.


Adaugam apoi supa de vita, pasta de tomate, cartofii si paprika si amestecam usor cu o lingura de lemn.

Asezonam cu paprika iute, piper, maghiran si foi de dafin


si lasam sa fiarba totul cca o ora sau pana cand carnea este frageda.



Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu