luni, 18 aprilie 2011

Bundt cake cu mere si scortisoara


In ultima vreme am capatat o pasiune pentru facut bundt cake-uri. Nu stiu exact de unde mi se trage, dar al meu spune ca este foarte buna. Asta probabil pana cand o sa faca diabet:)). Ce imi place cel mai mult la bundt cakesuri este ca exact ca si in cazul cupcakesurilor, posibilitatile de alcatuit compozitia, cat si cele de ornare sunt nelimitate. So...lots and lots of bundt cakes to be done:))

Ingrediente:
156 g faina
114 g unt
165 g zahar brun
3 mere
4 oua
1 lingura scortisoara
1 lingurita sare
1/2 lingurita praf de copt

Amestecam intr-un bol faina, praful de copt, sarea si scortisoara, apoi il dam deoparte.


Punem untul si zaharul intr-un bol si amestecam cu mixerul pana cand obtinem o compozitie pufoasa.


Adaugam ouale, pe rand, amestecand bine dupa fiecare ou.


Turnam apoi din amestecul de faina, cam de trei ori, avand grija sa nu amestecam prea mult.


La final incorporam merele taiate cubulete mici si amestecam usor cu lingura.


Turnam compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina


si dam totul la cuptor pentru 50, 60 de minute, la 170 de grade.





Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu