duminică, 30 noiembrie 2014

Placinta cu ficatei si cartofi


Din Good Food citire, placinta cu ficatei.

Ingrediente:
500 g carne tocata de vita sau porc
250 g ficatei de pui
500 ml supa de pui
2 linguri ulei de masline
2 cepe
3 morcovi
2 pastarnaci
3 linguri pasta de tomate
2 linguri sos Worcestershire
1 frunza de dafin
cateva fire de cimbru

Pentru puireul de cartofi:
1,20 kg cartofi
200 ml lapte
50 g unt
50 g branza rasa
patrunjel tocat, optional


Punem 1 lingura de ulei intr-o tigaie si calim carnea tocata timp de 10 minute. Intre timp, curatam ficateii si ii taiem subtire.


Adaugam ficatul peste carne si il lasam totul pe foc inca cateva minute. Cand ficatul isi schimba culoarea, scoatem totul din tigaie si lasam deoparte intr-un bol.


In aceeasi tigaie, calim 10 minute legumele tocate marunt si ierburile.


Adaugam pasta de rosii, sosul Worcestershire, carnea si supa. Acoperim cratita si gatim totul timp de 1 ora si jumatate, verificand in timpul asta ca sosul nu a scazut prea mult. Daca trebuie, mai completam cu apa.


Punem cartofii la fiert. Cand sunt gata, scurgem apa si adaugam laptele si untul. Ii zdrobim pana cand obtinem un piure fin. Amestecam cu patrunjelul tocat si branza rasa. Cand carnea este facuta, o asezam intr-o tava. Deasupra stratului de carne punem piureul.


Nivelam si punem placinta in cuptor pentru 45 de minute, la 190 de grade.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu