marți, 30 decembrie 2014

Chilli con...curcan


Cu resturile de carne de la curcanul de Craciun sau orice alta ocazie de fapt, se pot face multe. Am vazut la Jamie reteta aceasta de chilli cu curcan, am adaptat-o si am fost foarte multumita de rezultat. Dintr-un curcan de 5 kg jumate am mancat patru persoane, trei feluri de mancare. Este adevarat ca in curcan investesti mai mult, dar ingredientele care il completeaza nu sunt deloc costisitoare. Si puteti folosi orice aveti prin camara sau fridiger ca sa preparati ceva din resturi.

Ingrediente:
600 g carne de curcan ramasa de la curcanul umplut
400 g naut fiert
2x 400 g rosii la conserva
2 cepe
2 morcovi
1 ardei rosu
1 chilli
3 linguri otet din vin alb
1 lingura pudra de chimen 
1 lingura paprika afumata
1 lingura paprika dulce
sare
piper

Tocam ceapa marunt si legumele cuburi si le calim in ulei de masline pentru 5 minute.


Adaugam paprika si chimenul pudra, amestecam si la scurt timp adaugam si otetul.  Lasam totul pe foc inca 10 minute, pana cand legumele sunt moi.


 In tot acest timp trebuie sa si amestecam, ca sa nu se lipeasca de fundul cratitei.


Asezonam cu sare si piper, adaugam nautul, carnea de curcan si rosiile si amestecam bine.


Bagam totul la cuptor pentru 2 ore, la 180 de grade. La final puteti sa presarati coriandru proaspat, sa serviti cu o lingura de iaurt sau cu guacamole.


Pofta buna!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu