duminică, 28 decembrie 2014

Pie cu resturile de la curcan


Daca ati cumparat un curcan mare pentru Craciun, cu siguranta v-au ramas resturi. Din ele puteti face un pie, un chilli cu curcan, o salata sau o multime de alte lucruri. Ideea este sa nu irositi nimic. Eu m-am decis la un pie super gustos, cu sos mult si aluat crocant la suprafata.

Ingrediente:
resturile de carne de la curcanul de Craciun
2 linguri sos de la curcanul de Craciun
1 praz mai mare
250 g bacon
cateva fire cimbru proaspat
2 linguri de faina
200 ml smantana de gatit
500 ml apa
mazare 
aluat de placinta, foaie groasa
1 ou
sare
piper

Prima data trebuie sa scoatem aluatul din congelator si sa-l lasam sa ajunga la temperatura camerei.
Taiem baconul cuburi si il punem in tigaie impreuna cu cimbrul si o lingura ulei de masline. Il lasam la foc mic cateva mi.


Adaugam prazul taiat rondele si il lasam 3 minute sa se caleasca. Punem capacul pe tigaie si lasam totul 30 de minute la foc mic, avand grija sa amestecam din cand in cand. In felul acesta prazul o sa se inmoaie si va avea o consistenta cremoasa.

Punem capacul deoparte, adaugam faina si amestecam; apoi smantana lichida, carnea de curcan, mazarea si apa.


Asezonam cu sare si piper si lasam sa dea un clocot.


Intre timp pregatim aluatul. Presaram faina pe o suprafata de lucru si il intindem cu sucitorul intr-o foaie nu foarte subtire. Il asezam peste umplutura, taiem marginile daca sunt prea lungi si il ungem cu un ou batut.
Punem placinta in cuptorul preincalzit la 180 de grade si o lasam 35-40 de minute.
Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu