Hribii sunt ciupercile mele preferate, pacat ca nu se gasesc asa usor. In varianta proaspata vreau sa zic. Dar acum pentru ca este Pastele, iepurasul mi i-a trimis pachet. Si au sfarsit intr-o salata cu maioneza si usturoi, foarte usor de facut.
Ingrediente:
hribi proaspeti
1 ceapa
3 catei de usturoi
4 linguri maioneza
1 albus fiert, optional
sare
piper
Incepem sa spalam hribii si sa-i taiem cubulete. Calim in foarte putin ulei ceapa tocata marunt si punem ciupercile peste ea, lasandu-le sa se inabuse putin. Le gatim la foc mic pana cand se inmoaie si sunt gata.
Cand hribii s-au facut, ii lasam la scurs intr-o sita si apoi ii amestecam intr-un castron impreuna cu usturoiul pisat, albusul fiert taiat marunt si maioneza. Si condimentam dupa dust cu sare si piper.
Asta este varianta cea mai usoara si crocanta. O alta posibilitate este salata pasta. Adica punem hribii in blender dupa ce i-am scurs bine de apa in care s-au gatit, adaugam un galbenus de ou fiert si apoi mixam turnand cate putin ulei pana cand obtinem un fel de pasta. Pasta trebuie gustata, ca sa fim siguri ca nu o facem prea uleioasa.
O alta optiune este sa ii transformam in ciulama. Adica nu ii mai scurgem de apa si adaugam putina faina si smanatana, lasandu-i pe foc cat sa se ingroase sosul.
Oricare dintre variate alegeti, sigur o sa va placa.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu