sâmbătă, 19 aprilie 2014

Salata de hribi cu maioneza si usturoi


Hribii sunt ciupercile mele preferate, pacat ca nu se gasesc asa usor. In varianta proaspata vreau sa zic. Dar acum pentru ca este Pastele, iepurasul mi i-a trimis pachet. Si au sfarsit intr-o salata cu maioneza si usturoi, foarte usor de facut.

Ingrediente:
hribi proaspeti
1 ceapa
3 catei de usturoi
4 linguri maioneza
1 albus fiert, optional
sare
piper

Incepem sa spalam hribii si sa-i taiem cubulete. Calim in foarte putin ulei ceapa tocata marunt si punem ciupercile peste ea, lasandu-le sa se inabuse putin. Le gatim la foc mic pana cand se inmoaie si sunt gata.
Cand hribii s-au facut, ii lasam la scurs intr-o sita si apoi ii amestecam intr-un castron impreuna cu usturoiul pisat, albusul fiert taiat marunt si maioneza. Si condimentam dupa dust cu sare si piper.


Asta este varianta cea mai usoara si crocanta. O alta posibilitate este salata pasta. Adica  punem hribii in blender dupa ce i-am scurs bine de apa in care s-au gatit, adaugam un galbenus de ou fiert si apoi mixam turnand cate putin ulei pana cand obtinem un fel de pasta. Pasta trebuie gustata, ca sa fim siguri ca nu o facem prea uleioasa.
O alta optiune este sa ii transformam in ciulama. Adica nu ii mai scurgem de apa si adaugam putina faina si smanatana, lasandu-i pe foc cat sa se ingroase sosul.
Oricare dintre variate alegeti, sigur o sa va placa.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu