joi, 8 mai 2014

Yogurtlu kebab


In poza vrea sa fie un kebab cu iaurt facut de dorul zilelor lenese la carciumile din Istanbul. E drept, lipseste mirosul de mare, pepenele rosu si zemos de la coltul strazii, Efesul si pretty much cam tot ce fac turcii gustos, dar in lipsa lor merge si un kebab facut acasa.

Ingrediente
Pentru carne:
1 kg pulpa de miel/oaie
1 ceapa
2 linguri sumac
2 linguri dintr-un amestec de pudra de usturoi, ghimbir pudra, sare si piper alb 
250 g sos de rosii/pasta de rosii la cutie
pide (paine turceasca) veche de doua zile

Pentru iaurt:
350 g iaurt la temperatura camerei
2 catei de usturoi
sare


Asta este o varianta de kebab cu carnea taiata cubulete si nu tocata. Prima data frecam carnea cu amestecul de condimente, plus cele doua linguri de sumac si o lasam cateva ore la frigider sau, daca se poate, chiar peste noapte.


Taiem ceapa marunt, o zvarlim in tigaie in putin ulei de masline, carnea peste ea si le lasam sa se inabuse bine.



Sosul de rosii peste, condimentam cu sare si piper, amestecam si lasam sa se fiarba bine pana cand carnea este moale de ti se topeste in gura si sosul scade si se ingroasa.


In timpul asta amestecam iaurtul cu cei doi catei de ustuoi zdrobiti si punem sare dupa gust. Asezam pe farfurie painea turceasca veche de doua zile, inmuiata putin in apa si stoarsa bine (se poate si fara) si deasupra straturile delicioase de kebab si sos de iaurt. Stropiti totul cu ce sos v-a mai ramas. Si ca sa fie treaba complet turkish, la sfarsit topiti intr-o tigaie o lingura de unt si cand incepe sa bolboroseasca, turnati-l peste kebab. Yummy! (de data asta eu am sarit etapa, cu gandul ca ma porcesc mai putin)


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu