luni, 18 ianuarie 2016

Salata calda de paste, cu fasii de curcan, spanac si ciuperci


Cred ca una dintre noile mele pasiuni este curcanul la cuptor. Imi place pentru ca il poti face cu unt aromatizat indesat pe sub piele, cu lamaie si ierburi, cu diferite tipuri de umplutura, ma rog posibilitatile sunt multe. Dar un alt motiv pentru care imi place curcanul intreg, il reprezinta resturile care pot fi revigorate in preparate surprinzator de bune. Bucatile care raman sunt parti din curcan pe care nu obisnuim sa le mancam, cum este pieptul in cazul meu sau pe care nu mai putem sa le mancam, dar pe care este pacat sa le aruncam. Le-ar sta mult mai bine intr-un pie, in salate, intr-o supa, in sadwichuri, oriunde ne-ar face mai fericiti in ziua respectiva. Ca de obicei, eterna mea sursa de inspiratie in situatia asta ramane Jamie Oliver.

Ingrediente:
500 g paste
300 g carne de curcan, ramasa de la curcanul intreg
400 g ciuperci
4 catei de usuturoi
200 g baby spanac
100 ml smamntana lichida
1 crenguta cimbru
1 lamaie
parmezan dupa gust

Pregatirea: curatati usturoiul si taiati-l felii. Rupeti firele de cimbru de pe crenguta. Curatati si taiati ciupercile. Taiati carnea de curcan ramasa in fasiute.
Puneti pastele la fiert in apa cu sare si lasati-le pe foc conform instructiunilor de pe pachet.
Puneti o lingura de ulei de masline intr-o tigaie aflata pe foc, adaugati usturoiul feliat si lasati-l 1 minut. Adaugati firele de cimbru si ciupercile. Amestecati, condimentati cu sare si piper si mai lasati totul pe foc inca 5-8 minute.
Acum puneti si carnea de curcan si mai lasati totul 5 minute, cat sa prinda culoare carnea. Aveti grija in timpul acesta sa amestecati, ca sa nu se lipeasca. La final adaugati smantana lichida si luati tigaia de pe foc.
Scurgeti pastele si adagauti-le in sosul cu carne. Amestecati. Puneti si spanacul, radeti parmezan si stoarceti zeama de la lamaie.
Sa aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu