marți, 5 mai 2015

Supa crema de legume



Reteta am furat-o de la chef Chris Horridge. Ea este de fapt o tocana de legume, dar eu am preferat sa pasez marea parte a lor, ca sa obtin o crema si am pastrat doar cateva legume, nu foarte fierte, pentru efectul crunchy.

Ingrediente:
90 g ceapa
90 g dovlecel
90 g broccoli
90 g praz
90 g morcovi
90 g mazare
40 g telina Apio
40 g ceapa verde
100 g rosii 
4 linguri ulei de canola (sau alt tip)
2 lingurite tarhon proaspat, tocat
4 linguri patrunjel, tocat
1 l apa
4 oua

Taiem ceapa, telina, morcovul, prazul, dovlecelul si broccoliul in cubulete. Trebuie sa incercam sa le facem egale, pentru ca in acest fel legumele sa se gateasca la fel. Nu le amestecam dupa ce la taiem, pentru ca le punem pe rand in tigaie.
Punem uleiul de canola intr-o cratita, la foc mic. Nu este obligatoriu sa folositi ulei de canola, dar se spune ca este indicat la gatit, pentru ca este sarac in grasimi saturate, dar bogat in grasimi care duc la scaderea colesterolului, dar si in omega 3. Punem ceapa in ulei si o lasam sa se inabuse 5 minute. Adaugam morcovul si telina si le mai lasam 5 minute. Trebuie sa avem grija sa nu le maronim. Pentru asta, trebuie sa fim cu ochii pe tigaie si sa amestecam mereu.


Turnam apa si lasam supa sa fiarba la foc mic 8 minute, pana cand legumele sunt facute, dar inca putin ferme ca textura. Ele nu trebuie fierte excesiv. Adaugam dovlecelul si broccoliul si mai lasam totul pe foc inca 5 minute.


La final punem si restul legumelor si le lasam sa se inabuse putin.


Pastram cateva linguri de legume in forma in care sunt in supa, iar pe restul le dam in blender.
Posam ouale si le punem deoparte.
Pentru servire, punem oul in mijlocul farfuriei si turnam supa crema in jurul lui. Presaram imprejurul oului legumele nepasate si decoram cu patrunjel proaspat.


Daca vreti, puteti adauga si o lingura de smanatana sau sa serviti supa cu bagheta proaspata.


Pofta buna!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu