joi, 7 august 2014

Ciolomada


Stiu ca suna ciudat, dar asa si-a denumit bunicul amestecul de muraturi. Sunt convinsa ca muraturi combinate ati mancat cu totii. Asta este varianta lui, absolut delicioasa.

Taiem felii gogonele verzi, ardei gras sau gogosar, cativa catei de usturoi, frunze de telina si varza alba. Proportiile le facem dupa gust. Bunicul meu le pune in mod egal in borcan, exceptand usturoiul si frunzele de telina. Daca va place, puteti pune si morcov. Dar din punctul meu de vedere, asta este amestecul ideal.
Ciolomada, adica amestecatura, se pune in borcan cu cateva crengute de cimbru, 2, 3 radacini de hrean, 2,3 ardei iuti si vreo 2,3 tulpini de marar.
Separat pregatim saramura. Fierbem apa cu sare, in care adaugam dupa gust piper, marar, hrean si cimbru. Dupa ce da cateva clocote oprim focul, o lasam sa se raceasca, apoi o turnam in borcan peste amestec.
Si asta e tot. 

 Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu