sâmbătă, 14 decembrie 2013

Pasta de ardei pentru tocanita



Reteta asta este tot mostenita de la bunica mea, care a invatat sa o faca de la mama ei. Si bunica cand face tocanita, nu pune delikat sau alte minuni in ea. Taie marunt o ceapa fumoasa, o inabuse bine in cratita, pune carnea peste si o lasa sa capete o culoare maronie frumoasa, apa ca sa aiba in ce fierbe si una, doua lingurite de pasta de ardei. Asta e tot ce foloseste si credeti-ma, tocana ca la ea, nu am mancat nicaieri. Asa ca o sa impartasesc cu voi reteta asta si puteti incerca sa folositi pasta si in alte mancaruri.

Lucrurile sunt destul de simple. Punem 200 g de sare la 1 kg de ardei rosu, pe care il spalam bine, il curatam si il dam prin masina de tocat. Il saram apoi si il fierbem putin la foc mic, cat sa mai scada. Turnam pasta obtinuta in borcane, pe care le capsam si apoi la punem sa mai fiarba 30 de minute, intr-o oala mai lata, in care sa incapa toate. Si asta este tot.

Sper sa va foloseasca!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu