miercuri, 28 noiembrie 2012

Tocana de rata


Am primit o rata de curte de la bunica si m-am decis sa fac o tocana din ea. Spatele si pietul sunt bune pentru o supa cu taietei, dar daca nu vreti sa va complicati, pastrati-le la congelator pentru data viitoare sau puneti toata rata in tocanita.  Carnea a fost foarte frageda si am avut noroc de o mancare ca la bunica acasa.

Ingrediente:
1 rata (de curte de preferat)
1 ceapa mare
2 linguri pasta de ardei

Luam rata, o spalam bine, o taiem si punem bucatile de carne peste o ceapa tocata marunt si calita in putin ulei. O lasam sa se inabuseasca bine si sa capete culoare pe ambele parti, dupa care turnam apa cat sa o acopere si o lasam sa fiarba la foc mic.
Spre final cand carnea este aproape fiarta, punem si doua linguri de pasta de ardei. Adica ardei rosu gras, tocat marunt si pus cu sare pe iarna. Gustati tocana inainte sa ii faceti rantasul, ca sa vedeti daca mai are nevoie de sare sau nu.


Cam asta ar fi tot. Sa aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu