joi, 3 mai 2012

Supa de pui cu taietei


  Mi-a dat bunica la ultima vizita facuta acasa un pui galben si frumos de tara. Ei stau la oras in Tg. Mures, dar primesc periodic de pe la rude sau de la prietenii din Bistrita pui crescut la ei in curte, branza proaspata, lapte de bivolita si legume de gradina. Intotdeauna bunica imi congeleaza cate o portie sanatoasa din ce primeste si mi le pastreaza pana reusesc sa ajung acasa...lucru care nu se intampla atat de des pe cat mi-as dori.
Supa de pui cu taietei este o specialitate a casei, asta pentru ca bunica o face cu taietei din aluat framantat de ea in casa si taiat in fasiute subtiri ca ata, pe care le ususca apoi pe un ziar pana cand sunt bune de folosit. Taieteii ii fierbe separat si apoi ii pune intr-o supa clara si deloc grasa, facuta pe pui.
Recunosc ca eu nu am avut de data asta rabdarea necesara sa framant, asa ca am cumparat taieteii. In rest, am respectat intocmai pasii pe care i-am vazut de atatea ori cand bunica pregatea masa.

Ingrediente:
o jumatate de pui
2,3 morcovi
1 pastarnac
1 ceapa
taietei, in functie de preferinte
patrunjel proaspat, tocat

Am scris de o jumatate de pui, pentru ca unul intreg este prea mult pentru o supa.


Il puteti pune la fiert cu totul daca doriti sa folositi separat pieptul de pui, de exemplu, pentru o salata boeuf. Altfel, eu zic ca e cam mult.
Spalam bine carnea si o punem la fiert intr-o oala, impreuna cu morcovul, pastarnacul si ceapa, pe care le lasam intregi.


Cand carnea este fiarta, punem taieteii dupa preferinte (mai multi sau mai putini) la fiert separat de supa. In felul asta evitam ca supa sa se ingroase sau sa devina gelatinoasa cand se raceste. Ii adaugam in supa si presaram patrunjel proaspat tocat marunt.


Pofta buna!

2 comentarii:

  1. Supa de pui cu taietei si ne arati supa de pui cu fidea..???

    RăspundețiȘtergere
  2. Unde am crescut eu sunt numiti taieteti si nu fidea. Fideaua este groasa. In orice caz, pe blogul meu sunt libera sa arat ce doresc, iar cititorii sa se inspire sau nu. Daca nu va place ce vedeti, aveti liberul arbitru de a cauta retete oriunde altundeva preferati. O zi placuta!

    RăspundețiȘtergere