marți, 22 februarie 2011

Clafoutis cu ciocolata, neclafoutis



  M-am gandit sa-i spun clafoutis neclafoutis, pentru ca l-am facut exact asa cum zice Jamie Oliver ca nu trebuie. Adica l-am lasat cu 10 minute mai mult in cuptor si in loc sa fie tare pe margini si moale si lipicios la mijloc, mi-a iesit de consistenta unui brownie. Mie asa imi place, deci greseala a fost cu intentie. In orice caz, este un desert absolut delicios. Dovada sta si vasul din poza.

Ingrediente:
100 g ciocolata neagra (80% cacao)
100 g ciocolata alba
100 g faina cu agenti de crestere
50 g zahar
80 g unt
200 ml lapte
2 oua
3 galbenusuri
un varf de cutit de sare

Incepem prin a topi ciocolata neagra in bain marie.


Cand ciocolata s-a topit, adaugam peste ea untul si amestecam pana cand se incorporeaza si este bine topit.


Separat, amestecam intr-un castron faina, zaharul, sarea, ouale, galbenusurile si laptele. Amestecam cu mixerul pana la omogenizare.


Peste amestecul de faina turnam apoi ciocolata cu unt si amestecam pana cand se incorporeaza bine.


Turnam totul intr-un vas de metal sau de lut, uns in prealabil cu unt si ca sa fim siguri ca o sa fie cioco in vena, infigem bucatelele de ciocolata alba in aluat.


Punem totul la cuptor pentru 30 minute. Asta luand in considerare varianta mea de clafoutis neclafoutis:). Daca doriti ca in momentul in care spargeti crusta din mijloc sa se prelinga cioco calda, atunci lasati 20 de minute. Acesta este adevaratul clafoutis, doar ca mie imi place mai mult varianta in care mijlocul nu este lichid, dar nici tare, ci moale si fin.


Pofta buna!

2 comentarii: