marți, 17 martie 2015

Waffe cu banane si sos de caramel


Am gasit aceasta reteta delicioasa de waffe cu sos de caramel in Good Food. Este tot ce ai nevoie pentru a incepe o zi de sambata perfecta.

Ingrediente
Pentru waffe:
4 oua
300 g faina
2 linguri de zahar
50 de g unt topit
600 ml lapte
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu

Pentru caramel:
140 g zahar brun
2 linguri sirop de zahar sau miere
50 g unt
300 ml smanatana pentru gatit

Pentru servit:
2 banane
1 lingura de unt
inghetata de vanilie/cocos

Incepem prin a separa albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma.
Intr-un alt castron, amestecam faina, bicarbonatul, zaharul si un varf de sare. Facem o adancitura in mijloc si adaugam galbenusurile si untul topit. Amestecam bine cu ajutorul unui tel. Adaugam laptele treptat. Trebuie sa obtinem un aluat fin, dar gros.


La final adaugam albusurile batute spuma, pe care le incorporam usor cu ajutorul unei linguri de lemn sau al unei spatule.


Pentru sosul de caramel, punem la topit zaharul, mierea si untul, avand grija sa amestecam mereu.


Cand ingredientele se topesc si sosul incepe sa fiarba, incorporam smantana si fierbem totul 2 minute. Daca vrem sa fie un caramel putin sarat, punem la final si 1/2 lingurita de sare.
Incingem aparatul de facut waffe si turnam aluatul in forme cu ajutorul unui polonic. Le lasam cca. 5 minute sau cat scrie pe instructiuni. Daca nu aveti aparat de facut waffe sau gauffre, puteti incerca sa le faceti si intr-o tigaie grill.
Inainte de a le servi, punem o lingura de unt intr-o tigaie si prajim bananele taiate felii, pana cand devin aurii. Le punem peste waffe, turnam putin sos de caramel si doua cupe de inghetata de vanilie sau cocos.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu