Jamie Oliver spune despre reteta aceasta ca este "insanely good oxtail stew" si nu as putea sa il contrazic. Nu este deloc complicat de preparat. E adevarat ca trebuie sa astepti 4 ore cat se face in cuptor, dar la final oricine ar spune ca a meritat efortul. Carnea de vita se topeste pur si simplu in gura, iar sosul este delicios.
Ingrediente:
2 kg cozi de vita
4 morcovi
2 pastarnaci
2 fire de praz
2x 400 g rosii la conserva
275 ml vin rosu
4 catei de usturoi
4 cuisoare
4 frunze de dafin
cateva crengute rozmarin proaspat
cateva crengute cimbru proaspat
1 l supa de vita
1 lingura sos Worcestershire
Pregatim o tava pentru cuptor, in care punem cozile de vita si le stropim cu ulei de masline. Condimentam cu sare si piper, le amestecam cu mana ca sa fim siguri ca sunt bine acoperite de condimente si le bagam 20 de minute in cuptorul preincalzit la 220 de grade.
Intre timp tocam morcovul, usturoiul, pastarnacul si prazul si le punem intr-o tigaie, impreuna cu o lingura, doua de ulei de masline. Adaugam si foile de dafin, cuisoarele, rozmarinul si cimbrul, amestecam si lasam totul sa se gateasca la foc mic timp de 20 de minute. Trebuie sa avem grija sa amestecam mereu in acest timp, pentru ca legumele sa nu se lipeasca de fundul cratitei. Daca este nevoie, putem pune si putina apa.
Cand au trecut cele 20 de minute, adaugam faina peste legume si amestecam bine.
Turnam vinul si rosiile si amestecam.
Punem si cozile de vita si supa si aducem totul la fierbere. Acoperim oala cu un capac si o transferam in cuptor, la 170 de grade, pentru 4 ore.O verificam in timpul asta sa nu se lipeasca.
La final punem si sosul Worcestershire. Carnea o sa fie moale si va cadea usor de pe oase. Cred ca este una dintre cele mai bune tocane pe care le-am mancat.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu