Sunt strangatoare de reviste Good Food. Cu exceptia primelor numere aparute, nu am ratat nimic. De fapt, imi este foarte greu sa rezist sa nu cumpar orice carte sau revista care ar avea legatura cu mancarea. Pentru ca imi place si sa testez retetele, nu doar sa adun material de lectura, azi am incercat chiftelele de porumb din Good Food. Foarte bune. Si combinatia cu avocado, ou posat si salsa este extraordinara.
Ingrediente
Pentru chiftele:
300 g branza de vaci
3 oua
1 conserva de 340 g porumb dulce
300 g faina
1 mana coriandru, tocat
1 catel de usturoi
1/2 lingurita paprika afumata
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingurita chimion
Pentru salsa:
400 g ardei copti
1/2 ceapa mica
1 ardei iute verde
1 mana de coriandru
zeama de la 1/2 lamaie
Pentru servit:
2 oua
2 avocado
80 g rucola
1. Puneti intr-un bol branza si ouale si amestecati-le cu ajutorul unui tel.
2. Adaugati coriandrul tocat, porumbul si usturoiul tocat marunt si amestecati.
3. La final puneti faina, condimentele si bicarbonatul. Amestecati bine.
4. Incingeti putin ulei intr-o tigaie. Luati cu lingura din aluat si puneti chiftelele in tigaie. Lasati-le 3-4 minute pe fiecare parte, pana cand devin aurii.
5. Pentru salsa, tocati ardeii copti, coriandrul, ceapa si ardeiul iute si amestecati-le intr-un castron. Stoarceti deasupra zeama de lamaie si amestecati. Puneti salsa deoparte.
6. Pentru posatul oualor sunt tot felul de metode. Eu o sa v-o spun pe cea care imi iese mie. In primul rand, trebuie sa fiti siguri ca ouale sunt proaspete si la temperatura camerei. Puneti o oala cu apa pe foc si lasati-o sa ajunga aproape de punctul de fierbere, dar sa nu fiarba. Puneti putin otet in apa, ca sa ajutati albusul sa se infasoare in jurul galbenusului. Spargeti ouale in vase mici, separate. Creati un vartej in oala cu ajutorul unei linguri si dati drumul oualor, pe rand, in mijlocul vartejului. Lasati-le 4 minute si scoateti-le cu ajutorul unei linguri sau spatule.
7. La final, luati o chifteluta cu porumb, asezati felii de avocado deasupra ei si apoi oul posat. Asezati langa cateva linguri de salsa.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu