luni, 9 februarie 2015

Budinca de chia cu lapte de cocos si fructe proaspete


Semintele de chia sunt mici si negre si provin de la planta Salvia Hispanica. Este o planta din America de Sud, inrudita cu menta si se pare ca aztecii si maiasii consumau semintele pentru ca sunt un boust de energie. Sunt foarte bogate in nutrienti si antioxidanti si se pare ca aceste seminte contin mai mult Omega 3 decat somonul. Previn aparitia diabetului, a bolilor cardiovasculare, a bolilor gastrointestinale si a cancerului. Imbunatatesc functiile creierului si sporesc longevitatea. Le puteti folosi in budinci, shakeuri sau chiar presarate peste salate.


Ingrediente:
40 g seminte de chia
250 ml lapte de cocos
2 linguri de miere
zeama de lime (optional)
fructe proaspete

1. Puneti semintele de chia intr-un bol impreuna cu laptele de cocos si amestecati cateva minute cu o lingura. Semintele se vor umfla, mai ales daca le lasati un pic sa stea deoparte pana sa adaugati restul de ingrediente. 2. Adaugati mierea si niste zeama de lime, amestecati si gata budinca.
3. Ca topping, folositi fructe proaspete, migdale sau nuci.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu