Daca v-ati saturat sa comandati la munca de la toate restaurantele posibile, eu zic sa incercati sa va faceti acasa cate ceva. Macar sunteti siguri ca e fresh si ca va place. Eu am mers azi pe varianta de rulada, care se poate manca linistit si rece sau calda cu garnitura de cartofi.
Ingrediente:
800 g carne de porc fara grasime
8 felii prosciutto
50 g parmezan
300 ml vin rosu
200 ml supa de pui
2 catei de usturoi
rozmarin uscat
5 cartofi
200 g smantana
piper
sare
Daca va cumparati carnea de la un macelar, rugati-l sa o taie gata pentru rulada. Daca nu, inainte sa va apucati de treaba va trebui sa o taiati de la jumatate pana cand ajungeti in margine si apoi o "deschideti" obtinand o bucata mai mare care poate fi rulata.
O acoperim cu felii de prosciutto.
Presaram parmezanul pe deasupra, uniform
si apoi o rulam si o legam cu atat alimentara. Trebuie sa fie potrivit de stransa cat sa nu se desfaca, dar nici sa pocneasca pentru ca este prea legata.
Prajim rulada 10 minute intr-o tigaie la foc mic, in putin ulei de masline. Trebuie intoarsa pe toate partile, in asa fel incat sa se faca uniform si sa capete o culoare maronie frumoasa.
La final o condimentam cu sare si piper si o punem intr-o tava cu vinul, supa, rozmarinul si cateii de usturoi pisati. O acoperim si o punem in cuptorul preincalzit la 170 de grade cca o ora.
O scoatem, o lasam sa respire putim dupa care ii taiem ata alimentara si o feliem. Sosul ramas in tava il amestecam cu smantana, il punem la foc mic si amestecam 2,3 minute pana cand se ingroasa putin. Nu lasati sosul deoparte chiar daca nu mai aveti rabdare, pentru ca pierdeti ce e mai bun. Daca luati pulpa de porc de exemplu si carnea poate sa vi se para mai uscata, sosul o schimba total. O sa va lingeti pe degete.
Drept garnitura, taiem cartofii cubulete, ii fierbem, ii saram si presaram putin rozmarin peste..plus cateva linguri de sos:)) si gata pranzul. Pentru cine nu mai are rabdare, rulada poate fi mancata si rece.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu