Cassoulet este un fel de confort food al francezilor, o mancare pe care o poti gasi si la conserva in mai toate supermarketurile lor. Originar din sudul Frantei, acest fel se prepara cu fasole alba uscata si o combinatie de mai multe carnuri: carnati, porc si rata/gasca/miel/confit de rata, variatiunile pe tema si cantitatile de carne provenind de la preferintele fiecarei regiuni.
Eu am facut un cassoulet cu porc si pui care a iesit absolut delicios.
Ingrediente:
300 g fasole alba uscata
500 g burta de porc, cu putina grasime
8 ciocanele de pui
4 carnati de porc, subtiri
1 lingura ulei de masline
400 g rosii taiate la conserva
500 ml supa de pui
125 ml vin alb
1 lingurita cimbru
1 praz
1 morcov mare
1 ceapa mare
250 g pesmet
50 g unt
putin patrunjel tocat
Fasolea trebuie pusa in apa de cu o seara inainte. Daca uitati si nu mai vreti sa amanati masa, lasati-o macar 3 ore inainte sa va apucati de treaba.
Punem uleiul intr-o tigaie adanca si apoi calim carnea, pe rand, pana cand capata o usoara culoare maronie. Nu trebuie sa o prajim.
Nu trebuie sa aglomeram tigaia, pentru a lasa loc carnurilor sa se patrunda bine si sa se maroneasca pe toate partile.
Cand carnea s-a facut, o scoatem si o punem deoparte si calim in uleiul si sucurile ramase in tigaie ceapa, morcovul si prazul taiate cubulete. Punem si cimbrul deasupra.
Le lasam pana cand ceapa se inmoaie putin, apoi turnam vinul si mai lasam legumele 5 minute la foc mic, amestecand din cand in cand. Adaugam apoi carnea, rosiile, fasolea si supa,acoperim tava si punem totul la cuptor pentru 40 de minute.
Intre timp amestecam cu mixerul untul cu pesmetul si patrunjelul tocat.
Presaram amestecul obtinut peste mancare, dupa ce au trecut cele 40 de minute de stat la cuptor si mai lasam totul inca 40 de minute sau pana cand carnea este bine patrunsa.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu