luni, 25 ianuarie 2016

Carnitas chilaquiles



Imaginati-va bucati delicioase de porc gatite multe ore in cuptor, pana cand carnea devine frageda si suculenta.Tavalite apoi prin salsa, stropite cu branza si servite cu tortillas, oua prajite, felii de avocado sau chiar fasole rosie. Astea sunt carnitas chilaquiles sau mai precis, un mic dejun mexican "to die for". Carnitas isi au originea in Michoacan si sunt bucatile delicioase de porc. Iar chilaquiles sunt foi de tortillas, dar nu proaspete, ci leftovers, gatite in salsa si servite apoi cu carnitas si cu toppingurile enumerate mai sus. Chilaquiles pot fi facute si cu carne de pui sau de curcan, iar toppingurile pot varia in functie de preferintele voastre. Reteta de mai jos am gasit-o pe Half baked harvest

Ingrediente
Pentru carnitas:
1 spata de porc
1 lingura ulei
1 1/2 lingurita sare
1/2 lingurita piper
1 lingura paprika afumata
1/2 lingurita chimen
1 1/2 lingurita pudra de ceapa
1 lingurita pudra de usturoi
2 lingurite pudra de chilli
1 lingurita oregano
1 bere mexicana
zeama de la 2 limes

Toppinguri:
2 linguri ulei de masline
1 conserva de rosii
1 ceapa
4 catei de usturoi
2-3 chilli
sare
piper
360 ml supa de pui
3-4 oua prajite
120 g branza cheddar, rasa
iaurt grecesc
1 punga de tortilla chips/foi de tortilla 
1 legatura coriandru

1. Incepeti prin a amesteca toate condimentele intr-un bol. Frecati carnea de porc cu 1/3 din mixul de condimente si apoi puneti-o intr-o tigaie incinsa. Lasati-o sa se maroneasca in jur de 2,3 minute pe fiecare parte, inclusiv pe margini. Transferati carnea intr-un vas de cuptor, presarati restul condimentelor peste si turnati berea si zeama de limes. Lasati-o sa se gateasca in jur de 8-10 ore.


2. Cand carnea este gata, faceti-o fasiute cu ajutorul a doua furculite.
3. Pentru a pregati chilaquiles, faceti intai sosul. Amestecati rosiile si bucatile de chilli intr-un blender, pana cand obtineti o pasta. Caliti ceapa tocata marunt in uleiul de masline. Adaugati usturoiul feliat si lasati-l 1 minut. Amestecati ca sa nu se lipeasca. Turnati sosul de rosii peste si lasati totul sa fiarba cca. 5 minute, pana cand sosul scade si se ingroasa. Adaugati si supa de pui, amestecati si mai lasati tigaia pe foc inca 4,5 minute. Asezonati cu sare si piper.
4. In sosul astfel pregatit, puneti chipsurile tortilla sau foile de tortilla, avand grija sa fie bine acoperite de carnea cu sos.


Presarati braza rasa, bucati de carnitas, felii de avocado, oua si coriandru tocat. Ba chiar si o lingura, doua de iaurt grecesc, pe care il puteti face si picant daca aveti niste jalapenos prin casa.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu