duminică, 31 august 2014

Prajitura cu prune si bezea


Pentru ca tot este sezonul prunelor, va propun reteta aceasta de prajitura. Este rapida si deloc costisitoare. Si sigur o sa va placa.


Ingrediente:

1 cana zahar
2 cani faina
1/2 cana ulei
1/2 cana lapte
2 oua
1 praf de copt
prune
Pentru bezea:
8 linguri de zahar
4 albusuri
Frecati ouale cu zaharul, pana cand zaharul se dizolva.
Apoi incepeti sa turnati uleiul, putin cate putin. Cand ati terminat de incorporat uleiul, procedati la fel si cu laptele, adica il turnati treptat.
La final puneti faina amestecata cu praful de copt. Trebuie sa rezulte un aluat mai putin curgator, pe care il turnati intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.

 


Inainte sa bagati tava in cuptorul preincalzit la 170 de grade, puneti deasupra prunele curatate de samburi si taiate pe jumate. 

 

Lasati prajitura 20 de minute in cuptor, pana cand se coace, dar nu de tot si incepe sa capete o culoare
aurie frumoasa. Daca lasati prajitura pana cand este gata, se va arde cand o repuneti in cuptor cu bezeaua.


Cu aproximativ 5 minute inainte sa treaca cele 20 de minute, frecati zaharul cu albusurile ca sa faceti bezeaua. Este gata atunci cand poti intoarce castronul si spuma nu cade si puteti vedea ca se formeaza varfulete pe suprafata ei.
Intindeti bezeaua uniform pe suprafata prajiturii si puneti-o din nou in cuptor pentru aproximativ 10, 12 minute. Sigur o sa va placa.

Pofta buna!









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu