miercuri, 30 iulie 2014
Fasole lata in bulion
In fiecare an bunicii mei pun pe iarna si fasole lata in bulion. Din ea fac foarte simplu o supa. Adica pun la fiert continutul din borcan impreuna cu morcov si pastarnac si iata supa. Sau o fac scazuta. In oricare dintre variante iese foarte buna, plus ca este o varianta rapida de pranz in zilele in care nu ai timp de nimic.
Ca sa o pui pe iarna nu e mare lucru. Intai spalam fasolea, ii rupem capetele si apoi o rupem si pe ea in 3 sau 4, in functie de cat de lunga este pastaia. Ar trebui sa arate cam asa
O fierbem bine in apa cu sare si separat incalzim bulion. Ne trebuie cam o sticla de 1 litru la 4 borcane ca cel de mai sus.
Cand fasolea este fiarta o punem in borcane impreuna cu apa in care a fiert, lasand loc si pentru bulion. Ideea este sa iasa un mestec potrivit de lichid. Puneti bulionul cu un polonic, mai adaugati niste apa din fiertura si vedeti ce vi se pare ca ar mai trebui.
Borcanul trebuie sa arate cam asa dupa capsare.
La final, fierbem borcanele intr-o oala in care am pus si o carpa, pentru stabilitate. Le lasam apoi sa se raceasca si le punem la rece.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu