Pentru ca se apropie vremea pusului pe iarna...castraveti murati in otet. Nu am cantarit castravetii, pentru variaza cantitatile in functie de marimea borcanului in care vreti sa-i puneti. Ideea este ca borcanul sa fie plin, dar nu pana la refuz.
Ingrediente
Borcan 1L: Borcan 2L: Borcan 3L: Borcan 5L: Borcan 8L:40 g zahar 80 g zahar 120 g zahar 200 g zahar 320 g zahar
20 g sare 40 g sare 60 g sare 100 g sare 160 g sare
100 ml otet 200 ml otet 300 ml otet 500 ml otet 800 ml otet
Prima data spalam castravetii si ii asezam in borcan. Ii acoperim cu apa rece, lasand loc in borcan si pentru amestecul de zahar, sare si otet, pe care il facem separat si amestecam bine, apoi il runam in borcan. In plus mai punem 1/4 dintr-un plic de conservant, 2,3 tulpini de hrean, cateva boabe de piper si o lingura seminte de mustar.
Capsam borcanele si le punem la rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu