miercuri, 30 iulie 2014

Castraveti murati in otet


Pentru ca se apropie vremea pusului pe iarna...castraveti murati in otet. Nu am cantarit castravetii, pentru variaza cantitatile in functie de marimea borcanului in care vreti sa-i puneti. Ideea este ca borcanul sa fie plin, dar nu pana la refuz.

Ingrediente
Borcan 1L:         Borcan 2L:         Borcan 3L:        Borcan 5L:         Borcan 8L:
40 g zahar           80 g zahar           120 g zahar        200 g zahar        320 g zahar
20 g sare             40 g sare             60 g sare           100 g sare          160 g sare
100 ml otet          200 ml otet         300 ml otet         500 ml otet         800 ml otet


Prima data spalam castravetii si ii asezam in borcan. Ii acoperim cu apa rece, lasand loc in borcan si pentru amestecul de zahar, sare si otet, pe care il facem separat si amestecam bine, apoi il runam in borcan. In plus mai punem 1/4 dintr-un plic de conservant, 2,3 tulpini de hrean, cateva boabe de piper si o lingura seminte de mustar.
Capsam borcanele si le punem la rece.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu