Pieptul de rata se gateste usor si varianta aceasta poate sa fie o optiune foarte buna pentru cina. Mai ales daca va pregatiti sosul cu o zi inainte si il pastrati la frigider.
Ingrediente:
1 piept de rata
sare
piper
Pentru sos:
200 ml vin rosu
50 ml otet din vin rosu
500 ml supa de pui
1 ceapa
1 praz
2 catei de usturoi
cimbru
rozmarin
2 frunze de dafin
Asezonam bine pieptul de rata cu sare si piper. Il punem cu pielea in jos intr-o tigaie, la foc mediu si il lasam cateva minute pana cand pielea devine aurie si crocanta, aproximativ 6 minute. Nu este nevoie sa mai adaugam ulei sau unt, pentru ca toata grasimea se va topi si va fi suficienta.
Intoarcem pieptul pe cealalta parte si il mai lasam aproximativ 4 minute. Cu ajutorul clestilor, intoarcem apoi pieptul cate putin pe fiecare laterala.
Transferam pieptul de rata in cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 6, 7 minute. Scoatem carnea si o lasam sa se odihneasca 5-7 minute inainte sa o taiem. In felul acesta carnea se va relaxa si o sa fie mai suculenta. Puteti sa serviti rata cu sos de cirese, de mere sau sos de vin, cu ciuperci sau piure de pastarnac, optiunile sunt multe. In cazul de fata, am facut un sos de vin rosu. Incalzim putin ulei intr-o tigaie si adaugam legumele feliate subtire. Le lasam sa se maroneasca bine. Adaugam verdeturile, vinul si otetul si lasam sa fiarba pana cand sosul se reduce aproape de tot. Turnam supa de pui si lasam iarasi sosul sa fiarba, pana cand se reduce la jumatate. Il strecuram prin sita si este gata.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu