joi, 7 mai 2015

Falafel


Falafelul este o chitfea din naut si bob, foarte populara sub forma de street food in Orientul Mijlociu. Falafelul se mai face si din combinatii de tipul naut-linte, naut-mazare sau naut si alte leguminoase. 

Ingrediente:
400 g naut
200 g mazare
3 catei de usturoi
1 ceapa
1 legatura patrunjel
1/2 legatura coriandru
3 linguri de faina
1 lingurita piper
2 lingurite chimion macinat 
2 lingurite coriandru macinat
1 lingurita sare
ulei pentru prajit

Pentru servire:
lipii
humus
salata verde
rosii cherry
patrunjel proaspat/coriandru
ardei iuti, optional


Lasam nautul la inmuiat peste noapte. Amestecam apoi intr-un blender nautul, mazarea, patrunjelul, coriandrul, usturoiul, ceapa si faina.


Adaugam cateva linguri de apa si amestecam. Pasta obtinuta nu ar trebui sa fie foarte fina, ci mai granuloasa. Daxca este fina, mai punem faina. Daca este prea uscata, mai adaugam apa. Adaugam si condimentele si amestecam din nou.


Lasam compozitia obtinuta la frigider pentru doua ore. Dupa aceea formam bile pe care le prajim in baie de ulei.



La final il servim in ce combinatii dorim. Merge foarte bine cu salata verde, rosii, humus, legume murate, ardei iuti, sos tahini sau cu orice v-ar place voua. Eu am ales ce se vede in poza.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu