Reteta am gasit-o in cartea Nigellissima. Mi-a atras atentia numele, apoi combinatia intre o pizza si o compozitie de chiftea. Pentru ca aceasta meatzza este de fapt o pizza cu blat de carne tocata. Se face foarte usor si este super, super gustoasa.
Ingrediente:
500 g carne tocata de vita
3 linguri parmezan
3 linguri pesmet
3 linguri patrunjel proaspat, tocat
1 catel de usturoi
1 conserva de rosii tocate (400 g)
125 g mozzarella
1 lingurita oregano uscat
2 oua, batute putin
1 lingurita ulei infuzat cu usturoi/ de masline
busuioc proaspat
putin unt
sare
piper
Amestecam cu mainile, intr-un bol, carnea tocata, parmezanul, pesmetul, patrunjelul si ouale. Adaugam si usturoiul pisat, sare si piper.
Asezam compozitia obtinuta intr-o tava mai larga, unsa in prealabil cu unt. Presam usor carnea cu degetele, pentru a o nivela.
Scurgem rosiile de lichid, apoi le amestecam cu oregano, ulei de masline si condimentam cu sare si piper. Eu le-am si zdrobit putin cu furculita.
Asezam uniform amestecul peste "blatul" de carne. Deasupra punem felii de mozzarella.
Punem meatzza in cuptorul preincalzit la 220 de grade, pentru 20-25 de minute. Cand este gata, presaram frunzele de busuioc.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu