duminică, 16 noiembrie 2014

Chocolate crinkle cookies


Biscuitii astia cu ciocolata mi se par cei mai buni biscuiti pe care i-am mancat vreodata. Si arata foarte christmassy!

Ingrediente:
180 g ciocolata neagra
60 g unt
100 g zahar
225 g faina
2 oua
1 lingurita praf de copt
un varf de sare
zahar pudra


Punem ciocolata si untul intr-un vas si le topim in bain marie, apoi punem vasul deoparte si lasam ciocolata sa se raceasca putin.


Intre timp mixam zaharul si ouale in jur de 3-5 minute, pana cand observam ca isi dubleaza volumul si se deschid la culoare.


Adaugam ciocolata topita peste si amestecam pana la omogenizare.


Adaugam faina amestecata cu praful de copt si un varf de sare. Amestecam.


Acoperim compozitia astfel obtinuta cu folie de plastic si o lasam in frigider la racit macar cateva ore, daca nu chiar peste noapte.

Poate sa fie folosita cand s-a intarit.


Pregatim o tava cu hartie de copt. Punem zaharul pudra intr-un castron. Luam cu lingura din aluatul de ciocolata si formam bile de cca 2 cm, 2,5 cm pe care le dam prin zaharul pudra. Bilele trebuie sa fie bine acoperite, fara sa se observe parti de ciocolata.


Le asezam in tava si le coacem la 170 de grade timp de 8- 10 minute. Biscuitii nu trebuie lasati mai mult, pentru ca vor iesi uscati. Interiorul trebuie sa fie mai moale, ca al unui brownie, iar marginile mai ferme.


Trebuie lasati sa se raceasca in tava si abia apoi ii mutam pe o farfurie. Din cantitatile trecute mai sus, ies doua tavi de biscuiti...in jur de 25-30.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu