Nu degeaba a fost acest condiment asiatic unul dintre cele mai ravnite, disputate si scumpe. Piperul de buna calitate, proaspat macinat in mancare nu poate fi comparat cu multe. Asa se poate explica cum de o crusta din acest minunat condiment poate transforma un banal cotlet de porc intr-o friptura cu o aroma intensa, buna de sa mai ceri o portie. Si cand te gandesti ca a fost o vreme in care doar cei bogati se bucurau de el...
Ingrediente
1 cotlet de porc cu grasime
pancetta
1 capatana usturoi
30 g pesmet
1 punguta piper negru boabe
2 linguri ulei de masline
250 ml vin rosu
sare
Taiem cotletul ca pentru o rulada si asezam de-a lungul feliile de pancetta. Presaram 3 catei de usturoi zdrobiti pe deasupra, pesmetul si stropim cu putin unt topit.
"Inchidem" cotletul ca pe o carte si il legam cu ata alimentara, pe care o petrecem dintr-un capat in altul.
Punem intr-un mojar boabele de piper, 4,5 catei de usturoi si cele 2 linguri de ulei de masline si presam pana cand obtinem o pasta.
Intindem pasta obtinuta deasupra carnii, in asa fel incat sa obtinem un fel de crusta.
Punem carnea in tava impreuna cu vinul, o cana de apa si un strop de ulei de masline, o acoperim si o punem 2 ore in cuptor la 180 de grade. Apoi dam la o parte capacul sau folia de aluminiu si o mai lasam 20 de minute. In felul asta grasimea de deasupra o sa prinda o crusta delicioasa.
Cand se racesta putin o feliem si o mancam cu niste cartofii aurii, tavaliti in unt si vin alb.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu